Крис Хемсуърт за бащинството и ролите в киното

Висок, русокос, атлетичен и сексапилен, австралийският актьор стана известен с впечатляващите си артистични превъплъщения във филмите “Отмъстителите”, “Тор: Богът на гръмотевиците”, “Тор: Светът на мрака” и други.

Участието в новата холивудска продукция „В сърцето на морето“ определено е едно от най-сериозните предизвикателства в кариерата на Крис Хемсуърт.

Разкажете ни повече за работата си във филмите “Отмъстителите” и “Тор”?

– Да работя за Марвел беше най-страхотното нещо, което можеше да ми се случи. Благодарение на тези филми постигнах финансова независимост. Те отвориха много врати пред мен. Рон Хауърд ми сподели, че след като е видял представянето ми в “Тор”, е взел решение да ме покани за участие в лентата „С пълна газ“. Сега отново работим заедно, и то по проект, който е не по-малко интригуващ. Горд съм, че съм част от света на Марвел. За мен това е истинска благословия.

В миналото сте казвал си, че възприемате света наоколо с очите на пораснало дете…

– Мисля, че е полезно да поддържаме младежкия дух и въображението си живи. Като актьор трябва да се стремя да ги развивам постоянно. Сега благодарение на бащинството това ми се отдава още повече.

Какво ви привлече най-силно за ролята във филма “В сърцето на морето”?

– Бях очарован от духа и решимостта на своя екранен герой. Благодарение на упоритостта си той успява да се справи с тежкото изпитание, на което го подлага морето. Исках да проуча този порив, който му дава сила и воля да оцелее, за да види семейството си отново. Като баща аз съм дълбоко свързан и засегнат от всичко, което се случва в живота на децата ми. Затова превъплъщението в неговия образ имаше толкова силен отзвук и отражение върху мен.

Цялото интервю на Крис Хемсуърт прочетете на страниците на новия брой на списание ОК!