Кралското семейство с първи коментар за втората бременност на Меган

Година, след като Меган и Хари се отделиха от кралското семейство, отношенията на двете страни все още са изпълнени с напрежение.

След като вчера херцозите на Съсекс споделиха новината на месеца – че очакват второто си дете, множество коментари по темата се появиха в мрежата, но един бе най-чаканият, този на кралското семейство.

Малко след като новината стана публична, кралица Елизабет, принц Филип и принц Чарлз разпространиха общо официално изявление, с което поздравиха щастливата двойка.

“Нейното Величество, херцогът на Единбург, принцът на Уелс и цялото семейства са радостни и им пожелават здраве”, предаде кралският представител пред People.

Кралското семейство е било уведомено за щастливата новина предварително – нещо, което Меган и Хари пропуснаха да направят, когато в началото на миналата година решиха да обявят, че се оттеглят от част от задълженията си към короната. 

Въпреки това все още в нито един от официалните профили в социалните мрежи на членовете на кралското семейство не е публикуван поздрав към херцозите на Съсекс, както обикновено е практиката в британското семейство.

Бебето на Меган и Хари ще бъде десетото правнуче на кралицата и осмо в линията за наследяването на трона. Братчето или сестричето на Арчи ще е и първото правнуче на Елизабет Втора, което няма да се роди във Великобритания – източници посочват, че Меган Маркъл и принц Хари вероятно ще пожелаят да посрещнат втората си рожба в САЩ, където живеят от почти цяла година. Това означава, че бебето ще има и американско гражданство, след като е родено на територията на страната.

От техни близки и разбираме, че след като Меган е претърпяла спонтанен аборт миналата година, тя и Хари са решили да изчакат, преди да обявят за тази бременност и в момента Маркъл е в пети месец, макар и за това да не е потвърдено официално.

Popular