Кралското семейство с официално изявление в критика на новия документален филм “Принцовете и пресата”

От Бъкингамския дворец рядко коментират слуховете, но за този направиха изключение.

Тази седмица BBC излъчиха първа част от нов документален филм за кралското семейство на име “Принцовете и пресата”. В него журналисти и частни детективи разкриват повече за начина, по който животът на кралското семейство е бил и все още бива засегнат от публичния интерес, както и каква е връзката между пресата и двореца.

От BBC твърдят, че новините за кралското семейство предимно се генерират чрез нечестни практики като хакване на телефони и следене, но също така и чрез неофициална информация, подадена от хората в двореца.

От кралското семейство нарушиха традиционно си мълчание, като се опълчиха срещу твърденията на медията: Свободната, отговорна и открита преса е жизненоважна за една силна демокрация. Въпреки това тя много често е преувеличена и използва необосновани твърдения от анонимни източници, които се представят като факти, и е разочароващо, когато всички, включително BBC им дават достоверност“, пишат в изявлението от Бъкингамския дворец. 

В документалния филм е включено интервю с бивш частен детектив, нает да следи Хари и да проучва бившите гаджета на неговите партньорки преди Меган Маркъл. Във видео той направи официално извинение към всички засегнати. “Хари беше новата Даяна”, споделя за периода тогава той.