Кралското семейство разкри три прекрасни нови кадъра на Кейт Мидълтън за 40-ия й рожден ден

Днес Кейт Мидълтън навършва 40 години, а красотата й бе увековечена с три спиращи дъха портретни фотографии.

Известният фотограф Паоло Роверси засне херцогинята за една специална фотосесия – тази, с която тя празнува голяма своя годишнина. Снимките, направени предварително миналата година през ноември в кралската ботаническа градина в Лондон, Кю Гардънс, силно напомнят на иконичните потрети, заснети от Сесил Бийтън, които принцеса Маргарет и кралица Елизабет II са споделяли на рождените си дни през 40-те и 50-те.

Лесно можем да забележим, че една от фотографиите е с по-класическа композиция и стил, подходящ за бъдещата кралица. На нея херцогинята носи феерична бяла рокля, а на преден план стои годежният й пръстен. Забелязваме и перлените обеци, които някога са принадлежали на принцеса Даяна.

Вторият кадър обаче показва Кейт в една по-позната нейна страна – с лъчезарна усмивка и визия, отговаряща на последните тенденции. Червената рокля с асиметрична кройка е дело на Alexander McQueen, а този път обеците й са заемки от колекцията на кралицата.

Изборът за марката не е учудващ, след като тя е една от любимите в репертоара на Мидълтън, а именно с рокля от McQueen тя се ожени за принц Уилям.

Третият кадър взима по малко от двата предишни стила. И на него виждаме бъдещата кралица да се усмихва с поглед към обектива, но този път е облечена в бяла рокля с нежна дантела и романтични детайли.

Кадрите ще бъдат изложени в Национална портретна галерия, която е под патронажа на Кейт.

Много потърсиха символиката в потретите – с тях херцогинята почете паметта на майката на съпруга си, както и показа уважението си към неговата баба. Други обаче сметнаха, че споделянето на фотографиите е ясен знак, че Мидълтън се подготвя да поеме отговорността на бъдещата кралица.

Photo: Paolo Roversi

Popular