Кралското бебе ще донесе 70 милиона паунда

Раждането на второто кралско бебе ще даде тласък на икономиката на Обединеното кралство с около 70 милиона паунда, прогнозират експерти.

Тласъкът на продажбите е само една малка част от 247-те милиона паунда, които донесе раждането на принц Джордж през юли 2013 г. Специалистите обаче прогнозират, че то ще окаже по-сериозно влияние в дългосрочен план – особено ако е момиче.

Професор Джошуа Бамфийлд, директор на Центъра за изследвания на търговията на дребно, заявява: “Това не е чак толкова голямо събитие, когато има още едно бебе. Мисля, че това ще окаже влияние върху продажбите на вино, шампанско и сладкиши, но не повече”.

Въпреки това професорът добавя, че бебето, което трябва да се появи тези дни, би оказало влияние в по-дълготраен план върху търговията на дребно, както се случи с дрехите, носени от малкия Джордж и Кейт, които се разпродадоха за отрицателно време. “Когато бебето носи определен пуловер, всички ще искат да си купят това. Въздействието на бебето ще бъде за по-дълъг период – особено ако е момиче – всичко, което използва и носи, дрехите, играчките”.

Както при всяко кралско събитие, раждането на бебето ще бъде отбелязано с поредица от колекционерски сувенири. Вече е потвърдено, че Кралският монетен двор ще издаде нови монети от пет паунда, за да се отбележи събитието.

Според всички прогнози, бебето трябва да се появи идния уикенд – на 25 или 26 април. Новото бебе, което всички прогнозират, че ще е момиче, ще стане четвъртият по ред престолонаследник на трона, докато принц Хари ще отиде чак на пето място.

Снимки: Profimedia
Уроци по стил от Кейт Мидълтън
Модната еволюция на Кейт Мидълтън
Кейт Мидълтън “рециклира” тоалетите си