Крал Чарлз кани „обикновените хора“ на коронацията си

В събота, 6 май, всички европейски кралски особи, множество държавни глави и аристократи ще се стекат в Уестминстърското абатство за коронацията на крал Чарлз.

Очаква се церемонията да бъде много по-семпла от обичайно, но и изцяло съобразена с вековните традиции, присъщи на кралския двор. И все още имате време да си осигурите покана, но при определени условия…

За да получите плика с кралския печат, съдържащ престижната историческа покана за коронацията на Чарлз III и неговата съпруга – кралица Камила, трябва да побързате. Крайният срок за изпращане на заявка всъщност е 3 февруари.

За тази цел трябва да докажете едно съществено изискване, а именно съществуването на прародител в семейството, който е участвал в една от миналите коронации.

Крал Чарлз спазва емблематичния кралски протокол

Както бе сторено и по време на коронацията на Елизабет II, през далечната 1953 г., Бъкингамският дворец обяви създаването на Служба за специализирани искове по коронацията, специален офис, разположен в правителствените сгради.

Тук през следващите седмици екип от асистенти на Чарлз  III ще проверява всяка заявка с помощта на религиозни и кралски церемониални експерти, преди да изпрати официалните покани. А избраните ще бъдат повикани за генерална репетиция.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Крал Чарлз върху новите британски банкноти, но без корона