Коя е Александра Грант, жената, която направи Киану Рийвс щастлив

Коя е Александра Грант? От колко време има връзка с Киану Рийвс?

Почитателите на актьора нямат търпение да научат повече за жената, която след десетилетия самота успя да направи Киану щастлив.

Оказва се, че двамата с Александра се познават от десет години и са работили по няколко общи проекта. През 2011 двамата работят заедно върху книгата на Киану Ode to Happiness, а през 2016 създават съвместно книгата Shadows – Киану Рийвс написва текста, а Алекс я илюстрира. През следващата година двамата решават да основат общо издателство X Artists’ Books, което издава “книги, които не принадлежат към нито един определен жанр”.

Романтичната им връзка започва по-рано тази година, според информация на People. “Киану е много щастлив с Александра и е готов да сподели живота си с нея”, казват приятели на актьора.

Всъщност, появата им тази седмица заедно не е дебютът им на официално събитие. Алекс и по-рано тази година е придружавала Киану, включително на ревюто на Saint Laurent в Малибу през юни. Но заради дългогодишната им обща работа и близко приятелство, никой не посмя да заяви със сигурност, че двамата явно са станали двойка.

Изкуството на Александра Грант е смесица от скулптура, картина и текст

Освен своето арт студио, Александра Грант има своя благотворителна инициатива, наречена grantLOVE project. За нея тя създава лиминирани картини, принтове и бижута, които се продават с цел да се помогне на различни благотворителни организации в Лос Анджелис.

Била е жертва на сексизъм

“Урокът, който ми се иска да бях научила по-рано, е че в изкуството сексизмът е съвсем реален проблем”, казва Грант в скорошно свое интервю. “Мои колеги са ми казвали да не се появявам бременна на откриването на техни изложби. Също така ми е заявявано в прав текст, че работата ми струва по-малко, защото съм жена”.

Очевидно Александра има дете/ деца, за предишните й връзки и за личния й живот обаче няма нищо в мрежата.

Прекарала е детството си в чужбина, също като Киану

Рийвс е живял през голяма част от детството си в Бейрут. Като дете Алекс също е живяла много в странство, тъй като баща й е дипломат. Семейството е прекарало години в Мексико и в Испания.