Кой ще се бори за музикалните награди Грами?

Джей Зи е на първо място по брой номинации, заради албума Magna Carta… Holy Grail, работата си с Джъстин Тимбърлейк и Кевин Ламар. 

За албум на годината ще се борят Тейлър Суифт, Daft Punk, Macklemore & Ryan Lewis, и други.
Изненадващо, Кание Уест и Джъстин Тимблърлейк не са номинирани в категорията за албум, но затова пък Джъстин има цели седем други номинации. Кейти Пери ще се бори за статуетката за песен на годината и най-добро поп соло изпълнение за “Roar”.
Кание пък може да спечели приз за най-добър рап албум, но в категория са още Джей Зи, Ламар и Дрейк. 
Новозеландската сензация Lorde си спечели четири номинации, включително песен на годината и поп албум. 
Оспорвана се очертава борбата за хит на 2013 г., като тук виждаме Робик Тик с “Blurred Lines”, Бруно Марс и “Locked Out of Heaven”, Daft Punk и тяхното “Get Lucky” и силно нашумелите напоследък Imagine Dragons с безспорния хит “Radioactive”.

Освен Тимблърлейк, по седем номинации си спечелиха Ламар, Фарел Уилямс, Macklemore & Ryan Lewis. 

Силният откъм хитове албум “Red” на Тейлър Суифт не излъчи претендент за някоя от категориите за най-добри парчета. Русата фурия е номинирана за кънтри изпълнение заедно с Кийт Ърбън, а с “Red” ще се бори за приза за най-добър кънтри албум.

Macklemore & Ryan Lewis също ще се състезават за отличие за нов изпълнител, като в категория с тях попадат Кендрик Ламар, Джеймс Блейк и британецът Ед Шийрън. 

Снимки: Profimedia
От вчера до днес: Дженифър Лоурънс
Парти визия: неустоима в черно и лилаво