Колко струва семейство Бекъм?

Името Бекъм продава. И то с такъв успех, че британската фамилия е обект на ново изследване на Лондонското училище по маркетинг, резултатите от което обяви вестник Independent. 

Семейството на 40-годишния футболист и 41-годишната му съпруга се оценява на 500 млн. британски паунда. В тази сума влизат всички бизнес начинания на Дейвид, Виктория и дори техните деца, които бавно, но славно, ходят по стъпките на известните си родители и атакуват модния бранш. 
Бекъмови печелят по 30-40 млн. паунда на година, макар тези пари вече да нямат много общо с футболната кариера на Дейвид. В момента той се изявява като модел, а съпругата му има успешна кариера на дизайнер, като Виктория съвсем остави музикалната си кариера на Пош Спайс в миналото. Едноименната марка на Виктория се оценява на 60 млн. паунда!
И макар основните заслуги за богатството да са на Дейвид и Виктория, Бруклин, Ромео, Крус и Харпър също имат важно маркетингово участие. Бруклин вече има подписан договор с модна агенция, изгря на корицата на Teen Vogue и стана лице на Reserved, а освен това има и над 4 млн. последователи в Instagram. 
Ромео от своя страна участва в празнична кампания за известния британски бранд Burberry, а специалистите смятат, че той е покачил продажбите на марката с 15%. 
“Семейство Бекъм имат докосването на цар Мидас, когато стане дума за реклама, тъй като дори споменаването на името им е новина,” казва Антон Доминик, от Лондонското училище по маркетинг. “Най-интересен е фактът, че семейното име е толкова влиятелно, колкото е всеки отделен негов член.”