Кая Гербер създаде колекция за Zara

На десет тя позира за линията Versace Kids, на тринадесет подписва договор с агенцията IMG Models, на шестнадесет се превръща в музата на Marc Jacobs Beauty и Miu Miu. Е, днес тя е на двадесет и една и дебютира с първата си колекция дрехи. И, да, това е Кая Гербер, професионален топ модел и достоен наследник на майка си Синди Крауфорд.

Тя доказва професионализма си, качвайки се на най-влиятелните подиуми в света на модата, а сега и подписвайки собствената си чисто нова колекция с гиганта Zara.

Всичко, което трябва да знаем за новата колекция Kaia Gerber x Zara

С кампания, замислена от Карл Темплер и заснета от френския фотограф Фабиен Барон, колекцията Kaia x Zara обединява над 30 артикула, включително дрехи и аксесоари, които преосмислят великите класики на гардероба чрез вечни силуети със съвременна естетика.

Дизайнът е вдъхновен от стиловите кодове на 90-те, с палитра от меки цветове като сиво, тъмносиньо, бяло, черно и „camel“, представяйки модерен избор, който не се отказва от комфорта или елегантността.

Сред хитовите модели са огромна мъжка бяла риза, напълно отворена отзад, черна сатенена бралетка и мека копринена пижама. Колекцията включва и две копринени рокли. Първата в кремав цвят с цепка в горната част на бедрото и друг модел в кремавата палитра с необичаен изрязан детайл на тила.

„Моята отправна точка за това сътрудничество със Zara бе да се запитам дали е възможно да създам колекция, която да има всичко необходимо за гардероба ни. Ако опаковаме куфара си преди пътуване, може ли колекцията да покрие всичките ни нужди? Вярвам, че тази цел е постигната“, коментира Кая Гербер с гордост.

„Не мислех само за себе си по време на процеса на проектиране. Мислех за майка ми, приятелите ми и всички онези, които виждам около себе си. Моят стил идва от много различни места и не исках да създавам нещо, което изключва някого“, завърши супермоделът, подчертавайки важността на стойността на приобщаването за новия си творчески проект.

Колекцията Kaia x Zara ще бъде достъпна за покупка онлайн и в избрани магазини на 4 октомври 2022 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Свежият грим на Кая Гербер

Hero Slider