Клуни даряват половин милион за промени в оръжейния контрол

Холивудското семейство Клуни ще подкрепи финансово поход на ученици във Вашингтон с искане за промени в оръжейния контрол.

Двойката е заявила, че ще дари 500 000 долара за шествието “March for Our Lives”, което ще се проведе на 24 март, а успоредно с него ще се състоят и масови прояви в цялата страна.

Проявите се организират след като миналата седмица 19-годишен изключен ученик, въоръжен с полуавтоматична пушка, уби 17 души в гимназия в Паркланд, щата Флорида. Оцелелите ученици настояват за промени върху контрола върху оръжията.

Джордж Клуни напуска киното

“Амал и аз сме толкова вдъхновени от смелостта и красноречието на тези млади мъже и жени от гимназия “Стоунман Дъглас”. Нашето семейство ще е там на 24 март, за да застане редом до това невероятно поколение на млади хора от цялата страна. В името на децата ни Ела и Александър даряваме 500 хиляди долара, за да помогнем да се плати за това първо по рода си събитие. Животът на децата ни зависи от него”, се казва в изявлението на двойката.

Джордж Клуни проговори за близнаците

За момента Конгресът на САЩ не може нищо да направи относно дебата за оръжията и не постигна нищо дори и след убийството на 58 души в Лас Вегас през октомври м.г. от стрелец, който беше събрал 47 огнестрелни оръжия, за да извърши най-голямото масово убийство в най-новата история на САЩ.