Ким Кардашиян разгневи посланика на Азербайджан

Посланикът на Азербайджан в САЩ – Елин Сюлейманов, се нахвърли върху Ким Кардашиян.

На 4 април избухнаха сражения относно около оспорвания между Азербайджан и Армения район Нагорни Карабах. Риалити звездата призова феновете си да се помолят за Армения заради размириците, следствие на които загинаха десетки души.

Тя публикува в Twitter и в Instagram кадър на танк и два военни хеликоптера, а под него написа: “Да се помолим за всички в Армения и по целия свят”. Това разгневи дипломата, който се обърна към нея със съвет да си гледа телевизията и да не се меси в политиката и в конфликта.

“Не съм убеден, че г-жа Кардашиян става за военен или политически анализатор и може би трябва да прави това, което умее най-добре”, заяви Сюлейманов.

Тя може да е много известна и обичана от феновете си, но въпросите на войната са твърде сериозна тема за една риалити звезда. Аз лично бих бил ужасна ТВ звезда, затова не се опитвам да минавам в сфери, които не са ми познати“, каза още той.

Преди година Ким и нейното семейство посетиха за първи път в Армения, родината на предците им, по случай вековния юбилей от Арменския геноцид по времето на Османската империя. Те посетиха страната, за да работят по документален филм за геноцида и за да почетат жертвите. Предците на американската звезда по бащина линия са емигрирали от Армения в Съединените щати, за да избягат от масовите кланета в периода 1915-1917 г.

Снимки: Profimedia