Кейт Мос основава агенция за модели

Кейт Мос разкри, че ще стартира собствена модна агенция, която ще набира не толкова красиви модели и ще ги превръща в знаменитости.

Британският супермодел, който наскоро напусна агенцията Storm, смята да използва своя опит в модната индустрия. Тя споделя, че иска да развие успешен бизнес като откривател на нови лица за сцената.

“За мен това е сбъдната мечта. Всичко е толкова необикновено. Гледали ли сте филма “Джия”? В него Фей Дънауей се превъплъщава в образа на агент на модели. И аз мога да изпълня подобна роля”, заявява Кейт.

Искам обаче да фокусирам вниманието си върху мениджърска дейност, свързана с кариери на бъдещи знаменитости, а не единствено върху ръководене на агенция за модели. Всъщност не желая да се занимавам просто с хубавички хора – искам те да пеят, да танцуват, да бъдат актьори, за да създам звезди”, обяснява Кейт. Тя ще ползва услугите на дългогодишния си агент Луси Бакстър.

Мос започва своята кариера на 14 години, след като е открита на летище JFK в Ню Йорк от букера на агенция Storm Сара Дукас. Тя се слави като един от най-успешните модели на всички времена. Освен, че е красила най-много корици на списание Vogue, тя е участвала за едни от най-известните модни къщи и лейбъли, като Calvin Klein, Versace и Alexander Mcqueen.