Кейт Мидълтън и силата на фотографията

Херцогинята събра любовта си към фотографията с желанието си да помогне на нуждаещите се и създаде книга със снимки, документиращи последната година.

Кейт Мидълтън продължава инициативата “Hold Still” – проект, който тя стартира миналата година, за да отрази ерата на COVID-19 през очите на хората. В началото идеята й започна като фотографски конкурс, но днес тя се превръща в част от историята.

Сто от кадрите, които херцогинята лично е подбрала по време на конкурса, стават част от първата книга на Кейт – “Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020″.

Вчера херцогинята сподели първи поглед на книгата и обяви, че ще бъде достъпна на пазара от 7 април, а всички средства, събрани от продажбите, ще отидат за благотворителност в подкрепа на Национална портретна галерия в Лондон. както и за организацията “Mind”, която се занимава с каузата за грижа за психичното здраве.

“Когато в бъдеще погледнем назад към ковид пандемията, ще си спомним за предизвикателствата, пред които се изправихме – за близките, които загубихме, за продължителната изолация от семействата и приятелите ни и за товара, който бе поставен върху работещите на първа линия. Но също така ще си спомним за позитивното – невероятните добри жестове, героите от всички сфери, които се притекоха на помощ, и как заедно всички се адаптирахме към новото нормално”, пише Кейт в изявление по темата.

Сред 100-те подбрани фотографии виждаме кадри на деца, които затворени вкъщи си мечтаят за игрите навън отново, снимки на медицински лица и семействата им, както и още от онези малки неща, вече станали част от новото нормално. Въпреки че проектът е създаден, за да отрази реалността по време на пандемията през погледа на британците, снимките отразяват това, през което цял свят премина през последната година.

Popular