Кейт Мидълтън: Чувствам се сама и изолирана от света

След Хари и Уилям, и Кейт Мидълтън направи емоционални признания за това какви са най-големите трудности, през които е преминала.

Кампанията е на принц Уилям и има за цел да накара хората да не се боят и да разказват открито за емоционалните си и психологически трудности. “Искам да накарам хората да повярват, че психологическото здраве е по-важно за човека от физическото”, подчерта той.

Ето защо Кейт последва примера им. “Понякога се чувствам сама и изолирана от външния свят, но предполагам, че така се чувстват много майки”, сподели тя.

Преди нея Уилям и Хари признаха, че вече над 20 години се борят с болката от загубата на любимата им майка. Принцеса Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж през август 1997 г., когато Уилям бе на 15 години, а Хари – на 12.

“Все още усещам шока 20 години след смъртта на майка ми”, заяви принц Уилям в предаване на BBC. “Хората казват, че шокът не може да продължи толкова дълго, но това не е така. Изобщо не можеш да го преодолееш – това е незабравим голям миг, който не те оставя през целия ти живот. Просто привикваш да живееш с него”.

Хари от своя страна заяви, че животът му е бил „пълен хаос“ и на няколко пъти е бил пред “нервен срив”. Едва с помощта на психолози той успява да се научи да живее с болката. “Хари намери най-добрия начин да привлече вниманието към една толкова болезнена и трудна тема. Твърде дълго се мълчеше за нея. И мога да добавя само едно: Хари е невероятен! За мен той е моят герой! И се радвам, че успя да сподели болката си от смъртта на принцеса Даяна”, заяви Кейт Мидълтън.

Снимки: Profimedia