Кейт Мидълтън става журналист

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън става журналист за уебсайта The Huffington Post UK. 

Не бързайте да се радвате обаче! Кариерата на Кейт в медията ще продължи само един ден и е свързана с поредната благотворителна кауза, на която дукесата е лице. 

В средата на февруари Мидълтън ще бъде гост редактор на британската версия на популярния сайт, като целта ѝ е да засили вниманието на хората към важността на менталното здраве на младите хора. Работата на Кейт като редактор ще се свежда до популяризирането на различни дейности, свързани с тази тема, извършени от родители, учители, лекари и изследователи из цяла Великобритания. 
В официалното съобщение от Двореца Кенсингтън се съобщава: “Херцогинята превърна умственото здраве на децата във фокус на своята работа в последните години. Тя е много развълнувана, че екипът на The Huffington Post ще ѝ помогне да насочи вниманието към този важен проблем.”
Екипът на новинарския сайт ще посети Мидълтън в двореца, където заедно с нея ще работят в продължение на ден. През това време херцогинята ще отговаря за публикациите на тема умствено здраве, а ние се надяваме, че ще можем да прочетем и нейн личен текст по случай журналистическия ѝ дебют.
Снимка: Profimedia

Дневниците на принцесата: Най-доброто от стила на Кейт през 2015