Кейт и Уилям представиха дъщеря си!

Принц Уилям и Кейт Мидълтън представиха новородената си дъщеря на света! 

Херцогинята, която роди второто си дете по-рано днес беше изписана от болницата “Сейнт Мери”. Кейт и Уилям напуснаха известното крило “Линдо” на болницата в Източен Лондон, където ги посрещнаха тълпи от почитатели и журналисти, нетърпеливи да се запознаят с малката принцеса. По същия начин преди две години двамата показаха първородния си син принц Джордж. 


Принцесата се роди тази сутрин в 8:34 ч., три дни след 4-тата годишнина от брака на Кейт и Уилям. Тя е второ дете за двамата херцози и четвърти наследник за трона на Великобритания. Принцесата споделя рождената си дата с актьора Дуейн “Скалата” Джонсън и бившия футболист Дейвид Бекъм, който честити щастливото събитие на гордите родители със специален пост в профила си във Facebook. 


Малката кралска особа е правнук номер 5 за кралица Елизабет втора. Името на момиченцето все още не се съобщава, а според традицията, това ще отнеме няколко дни. През 2013 от двореца Кенсингтън не обявиха веднага името на Джордж, а когато се родил принц Чарлз, това отнело повече от месец. 
От двореца обявиха по-рано днес, че херцогът и херцогинята на Кеймбридж ще се приберат в апартамента си в Кенсингтън след изписването. Там вероятно ще останат няколко дни, преди да отпътуват за имението си Анмър Хол в Източна Англия. Принц Уилям в момента е отпуска по бащинство, а освен това се очаква майчинството на Кейт този път да е по-дълго. Когато се роди принц Джордж, херцогинята се завърна към задълженията си след около месец. 
По-рано днес принц Уилям напусна болницата, съобщавайки на репортерите, че отива да вземе сина си принц Джордж и след малко се върна с него на ръце. Двамата помахаха на фотографите и насъбралото се множество, преди да влязат в болницата “Сейнт Мери”, за да може Джордж да се запознае с малката си сестричка.



Принц Уилям и малкия принц Джордж, преди да влязат на посещение при Кейт днес
В официалното съобщение на двореца се казва още: “Техни величества биха искали да благодарят на персонала на болницата за грижата, която получиха. Също така благодарят на всички за хубавите пожелания.”

Снимки: Profimedia