Кеша откровено за депресията, пуска сингъл за пръв път от 4 години

Докато съдебното дело за тормоз, което Кеша заведе срещу продуцента си Dr. Luke все още тече, певицата се завръща с нов сингъл. 

Новата й песен “Praying” е първото самостоятелно парче, което поп звездата пуска от четири години насам. Дебютът на песента съвпада с публикуването на есето й в бюлетина Lenny Letter на актрисата Лена Дънам. В него Кеша говори за завръщането си на музикалната сцена, но също така и за трудности, които е преживяла през последните няколко години.

“В тази песен описвам всичките си чувства, произхождащи от безсилието и депресията,” пише тя. “Преодолях препядствията и намерих сила в себе си, дори когато ми се струваше непостижимо. Песента е посветена на това, че се научих да се гордея със себе си, дори в моментите, в които се чувствах ужасно самотна.” 

В есето си изпълнителката проговаря за депресията и хранителните разстройства, от които страда в последните години. “Превърнах се в силна и независима жена. Това дълго пътуване ми показа, че съм голяма късметлийка, защото имам глас, който хората искат да слушат и трябва да го използвам, за да говоря истината. Преборих се с тревожност и депресия, с хранително разстройство и с всички онези неща, срещу които се изправя всеки човек. Знам, че не съм сама в тази битка.

Във видео послание към феновете си, публикувано в Twitter, певицата споделя: “Вашата подкрепа и любов бяха мои спътници през най-тежките моменти от живота ми.”

Praying” е първото соло парче на Кеша от 2013 г. насам и първият й сингъл след колаборацията й “True Colors”, която през 2016 г. пусна със Zedd. “Надявам се песента да достигне до хора, които в момента страдат и да им покаже, че независимо колко зле им изглежда ситуацията в момента, те могат да се преборят с нея. Ако на своя страна имате любовта и истината, никога няма да бъдете победени,” пише певицата.