Кендал Дженър съди козметична компания за $10 млн.

Новата звезда на модната сцена Кендал Дженър влезе в съдебна битка с козметична компания.

Риалити звездата съди компания за грижа за кожата за 10 милиона долара, че е изпозлвала нейна снимка в реклами за лазерно лечение на акне. Те са използвали нейния лик без разрешението й.

Адвокатите на Дженър са подали жалбата в съда преди дни, след като рекламата на Cutera е започнала да се появява по време на Седмицата на модата в Ню Йорк по-рано този месец.

В рекламия афиш е цитирана 20-годишният Дженър, която обяснява, че акнето е “напълно е разрушило” нейното самочувствие, и че сега има “почти безупречна кожа”, благодарение на посещенията си при дерматолог за лечение с процедурата Laser Genesis.

“Изричното съгласие на г-ца Дженър за световната кампания би струвало осемцифрена сума”, се казва в жалбата. “Определянето на паричната стойност, ще бъде избор на г-ца Дженър и това дали тя ще одобри търговските стоки и услуги в други страни. Cutera обаче направи този избор без нейното съгласие”.

В жалбата, подадена в съда в Лос Анджелис, се посочва още, че Cutera са нарушили търговската марка с име Кендал Дженър, както са и нарушили правото й на публичност. Щетите могат да достигнат осемцифренa сумa.

Самата брюнетка, която в момента е сред най-актуалните модели в света, не винаги се е радвала на страхотна кожа. „Имах толкова лошо акне, когато бях в пубертета, че то напълно разруши самочувствието ми. Дори не смеех да гледам хората в очите, когато говорех с тях“, спомня си ангелът на Victoria’s Secret.