Всичко между Кание Уест и Adidas приключи

След Balenciaga е ред на Adidas да прекрати професионалните си отношения с Кание Уест. 45-годишният американски артист е в смут въпреки разпространението на неговите заклеймени антисемитски изявления.

Това е и причината, поради която немската марка обяви във вторник, че прекратява сътрудничеството си с рапъра. „След внимателно обмисляне, компанията взе решение незабавно да прекрати партньорството си с Ye“, се казва в изявление на бранда, публикувано на 25 октомври.

„Adidas не толерира антисемитизъм или друга форма на реч на омразата“, допълват още от компанията, посочвайки, че нетният й доход за 2022 г. ще достигне 250 милиона евро след прекраряването. Спортният бранд разкри също, че повече информация за решението ще бъде споделена в съобщение за приходите за третото тримесечие на 9 ноември.

Ходът на Adidas е поредният от нарастващия списък с прекъснати професионални отношения на Кание Уест

Припомняме ви, че модната къща Balenciaga наскоро прекрати връзките си с него. Точно както и агенцията за таланти CAA.

По-рано Уест сподели екранна снимка на разговор с Шон Комбс, известен още като Диди, в който изглежда насърчава конспиративната теория, че въпросният е манипулиран от евреи.

През уикенда група хора се появиха, за да изпълнят нацистки поздрави, докато окачваха банери над натоварена магистрала в Лос Анджелис, един от които гласеше: „Кание е прав за евреите“, според CNN .

Бившата съпруга на Уест, Ким Кардашиян, също говори срещу бившия си съпруг в туит от понеделник. „Речта на омразата никога не е приемлива или извинителна. Заставам зад еврейската общност и призовавам ужасното насилие и реторика на омраза към тях да бъде прекратено незабавно“, написа тя.

През октомври Уест и Кандис Оуенс се сблъскаха с критики, след като рапърът носеше блуза с надпис „White Lives Matter“ на модно ревю в Париж. Въпросната случка накара редакторката на Vogue Габриела Карефа-Джонсън да разкритикува поведението му, като впоследствие Уест започна язвителна тирада срещу нея.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Всички срещу Кание Уест: Медийната буря след шоуто Yeezy