Какво знаем за предстоящата сватба на Пипа Мидълтън

Остават броени часове до сватбата на Пипа Мидълтън и подготовката тече с пълна сила.

Сестрата на на херцогинята на Кеймбридж обяви годежа си с финансиста Джеймс Матюс през юли миналата година. И макар до момента да се изписа много, все още има детайли, около които по-скоро циркулират слухове, отколкото нещо официално. И все пак, ето какво знаем за най-чаканата сватба тази година:

Годежът
Пипа и Джеймс се сгодиха година, след като започват да се срещат. Младоженецът е поискал ръката на булката от нейния баща – Майкъл. “Джеймс е традиционалист и много искаше да направи нещата правилно”, разкри приятел на двойката. “Това означаваше, че трябваше да получи съгласието на бъдещия си тъст.” Според запознати, годежният пръстен е на Cartier и струва над 200 000 долара.

Моминското парти
Докато принц Уилям бе заснет да се забавлява с приятели в Алпите, неговата съпруга Кейт, сестра й Пипа и техни приятелки са отишли на моминско парти в Мерибел, Франция. “Те останаха в една наистина изключителна хижа, в която бяха обслужвани от камериерки и готвач, които гарантираха, че момичетата са били обслужени подобаващо,” разкрива източник.

Датата и мястото
Датата вече е ясна – 20 май, а мястото ще бъде в близост до дома на семейство Мидълтън. Църковната служба ще се състои в храма Сан Марко в Енгелфийлд. Тържеството ще бъде във фамилното имение в Бъркшир, където вече е построена специална стъклена постройка, която побира около 350 гости.

Гостите

Гостите ще са около 350, но все още не се знае името на главната шаферка. Пипа бе в тази роля на сватбата на сестра си, но редакторът на списание People – Джуди Лайд разкрива, че още не е ясно дали жестът ще бъде върнат. Той описва ситуацията като сложна, тъй като има риск цялото внимание да бъде обърнато към кралската особа, а не към булката, което би било доста неприятно. Двете деца на Кейт Мидълтън – Джордж и Шарлот да бъдат шаферчета на леля си.

Роклята
Това, което вълнува най-много всички е каква ще бъде булчинската рокля на Пипа. Дизайнерът на сватбения тоалет на принцеса Даяна – Дейвид Емануил споделя предположението си, че тя ще избере класически вариант. Дизайнерът предвижда, че бъдещата булка ще се спре на цвят слонова кост. Емауилдопълва, че Пипа най-вероятно ще допълни визията си с диамантена тиара и нежен воал. Най-спряган за моделиер на роклята е британският дизайнер Джилс Дийкън.

Меденият месец
Макар да не е официално обявено мястото за медения месец на двойката, има няколко предположения какъв ще е изборът на Пипа и Джеймс. Според запознати най-вероятните дестинации са: Шотландия (където ще обикалят планините и ще се наслаждават на живописните гледки), карибските острови Мистик и Сейнт Китс (където семейството на Пипа обича да почива), Мозамбик (който се слави с едни от най-красивите плажове в света и с кристално чистите си води), Южна Африка (следвайки примера на сестра си Кейт), Сицилия (славеща се с италианския чар на малките градчета) и Южна Франция (Сен Тропе, Ница, Кан и Монако са идеални по това време на годината).

Снимки: Profimedia