Как Кейт и Уилям отдадоха почит на принцеса Даяна

Името Джордж, което кралската двойка избра за сина си е традиционно английско име, което има дълбоки корени в историята на монархията. 

Но все пак се оказва, че Уилям и Кейт успяха да отдадат почит и на обичаната от всички принцеса Даяна. 
Дълго време се спекулираше дали първото дете на принца няма да носи името на трагично загиналата му майка. Името “Даяна” водеше в класациите, заедно с “Александра”, докато все още не се знаеше какъв ще е полът на престолонаследника. 
След раждането на момченцето името “Джордж” беше на първо място, а херцогът и херцогинята на Кеймбридж избраха именно него – Джордж Александър Луис е пълното име на сина им. 
Освен, че това е името на крал Джордж, баща на кралица Елизабет II, оказва се, че зад него се крие и друга символика. 
Принцеса Даяна има трима племенника, които носят имената… Джордж, Александър и Луис. Другият ѝ племенник носи името Чарлз, което по очевидни причини не беше избрано. 
Преди време принц Чалрз сподели, че най-уважаваният от него монарх е крал Джордж III, управлявал от 1760 г. до 1820 г. Възможно е това също да е мотивирало младото семейство да направят този избор. 
Историкът Кристофър Уаруик коментира името така: “Джордж е класическо английско име, което има корени и в нашата история. Може и да не е толкова оригинално, но това не бива да ни изненадва.”
Снимки: Profimedia 
Любовната история на Уилям и Кейт
Какво не знаем за бебето на Кейт и Уилям?