Историята на Аманда Байнс: 16 години зависимост

Холивудската актриса, която през пролетта навърши 32 години, бе интервюирана за сп. Paper, където разкри, че зависимостта й към наркотиците продължава вече 16 години. 

Аманда се прочу със сериала “What I Like About You” през 2002 и както сама разкри още тогава е посегнала към марихуаната, тъй като “вкусът на алкохола никога не ми е допадал“.

Когато започва да пуши трева, в началото Аманда твърди, че не е била пристрастена и дори не й е личало, че е надрусана. През годините обаче, актрисата е пробвала и екстази, Molly и 3 пъти кокаин, но така и не се пристрастила към тях.

Най-тежкият момент за Аманда е през 2007, когато излиза филмът “Hairspray” в който разказват за Adderall: лекарство, предписвано на пациенти с проблемна концентрация. Много жени обаче го използват, за загуба на тегло, но не това е целяла Аманда. Тя признава, че си е записала час при психотерапевт и е симулирала симптоми на заболяването, за да получи лекараството. 

В продължение на 3 години актрисата приема Adderall под формата на дъвчащи таблетки, като положението се влошава по време на снимки за филма “Hall pass” (Ергени за седмица). Аманда е забравяла репликите си почти постоянно, а в допълнение към това е страдала от много ниско самочувствие и така никога не е била доволна от това как изглежда. 

Въпреки грешките, режисьорите не се отказват от нея, но тя от тях – да. Аманда напуска снимки без никакво предупреждение: “Беше изключително непрофесионално от моя страна да си тръгна по средата на снимките, при положение, че екипа беше похарчил толкова много пари за апаратура, актьори и т.н”

Лятото на 2010 Аманда решава да се откаже изцяло от актьорската професия, но отново го прави под въздействието на марихуаната, поради което вместо да го обяви с прес съобщение в медиите, тя го прави със статус в Twitter. 

От този момент нататък, Аманда твърди, че животът й е изгубил смисъл, а дните й са минавали по един и същи начин: “Събуждах се и се напушвах. Само така преживявах деня. Светът беше станал за мен едно много тъжно и мрачно място”.

През 2014 година актрисата е хоспитализирана, но не по нейно желание. Аманда публикува статус срещу баща й, в който го обвинява, че я малтретирал както сексуално, така и психически. Отново под въздействието на марихуаната, Аманда обяснява, че “нещо” в главата й я е накарало да го напише.

Това не е последният път в който актрисата е приета в психиатрична клиника. Но от четири години насам, Аманда не е докосвала наркотиците и се е взела в ръце – в началото на 2019 актрисата ще получи бакалавърска степен от модния институт в Лос Анджелис.

Popular