Ирина Шейк и вечните уроци за красота от Русия

“По-малкото е повече” – най-важното, което Ирина Шейк е научила за красотата.

По повод Деня на майката красавицата с руски корени разказва за бюти ритуалите, които се предават в семейството й, от хитрините на майка й, до тези, които ще научи дъщеря си Леа.

“По-малкото е повече. Бъди щастлива в собствената си кожа и бъди мила с другите хора. Красотата започва отвътре. Щастливата и мила жена винаги е красива”, това е част от милото послание, което Ирина се надява да остави на дъщеря си, но заедно с него тя споделя и няколко практични съвета.

“Една руска бюти тайна е да използваме лед върху лицето в сутрешната си рутина”, разкрива тя. “Израснах в малко село в Русия и по това време нямаше козметични продукти в магазините. Повечето от бюти продуктите идваха от градината ни. Маските се правеха със свежи краставици, ягоди, цветя и билки. Научих много от майка си за това как да използвам естествени продукти за красота”, допълва Шейк и споделя, че до ден днешен опитва да вмъкне възможно най-много натурални съставки в рутината си.

Когато става дума за грим, тя предпочита минималистичния подход с по-малко продукти, повече слънцезащита и хидратиращи кремове.

“Вярвам, че щастието е най-добрият грим за жените. Когато съм щастлива, се чувствам най-красива”, споделя в заключение тя.