Илън Мъск е новата личност на годината на списание Time

Този път известното списание избра Илън Мъск за личност на годината.

Мъжът, на когото му предстои да стане първият трилионер в света, и който не спира да продава имуществото си, е тазгодишният избор на списание Time за личност на годината.

През тази година Мъск се очерта не само като най-богатия човек в света, но и вероятно като най-богатия пример за мащабна промяна в нашето общество. Това е човек, опитващ се да спаси планетата ни и да ни даде нова за заселване” – описват го от изданието.

Всяка година списанието избира един от най-видните и успешни за годината личности и няма как да не се съгласим, че през 2021 година най-ясно личи примерът на Илън Мъск.

Неговите успехи като главен изпълнителен директор на Tesla и основател и главен изпълнителен директор на космическата компания SpaceX правят мнението му толкова важно в нашия модерен свят, че с помощта на само един туит той може да манипулира стойността на валутите.

Тази година отново Мъск показа, че не е тук  само за да развива блестящо компаниите си, но и да остави отпечатък върху света такъв, какъвто го познаваме. Само преди месец той обеща на ООН 6 млрд. долара, ако успеят да му презентират ефективна програма, с която ще бъдат похарчени парите, така че да се сложи край на световния глад.

Това и още много други големи постижения спечелиха голямото признание на Мъск.