“Игра на тронове” спечели Emmy за най-добър драматичен сериал

Сериалът “Игра на тронове” за поредна година бе удостоен с награда Emmy. Сагата бе отличена в категорията за най-добър драматичен сериал.

Тази нощ се проведе 70-ата церемония по връчване на наградите на Американската академия за телевизионно изкуство и наука в Мicrosoft Theater в Лос Анджелис.

В последните години “Игра на тронове” е “абониран” за статуетката в категория най-добър драматичен сериал. През 2016-а пък сериалът получи рекордните 23 номинации в най-престижната надпревара за телевизионна продукция. Твърди се, че най-големите звезди в шоуто получават по половин милион долара на епизод, в това число Емилия Кларк (Денерис), Кит Харингтън (Джон Сноу), Питър Динклидж (Тириън Ланистър) и Николай Костер-Валдау (Джейми Ланистър).

“Прекрасната г-жа Мейзъл” на Амазон получи Emmy за най-добър комедиен сериал. В категорията за най-добър минисериал победи продукцията на канала FX “Убийството на Джани Версаче”.

Като най-добра актриса бе отличена британката Клеър Фой за ролята си на младата кралица Елизабет Втора в драматичния сериал “Короната”.

Наградата за най-добър актьор отиде при британецa Матю Рис за ролята му в сериала “Американците” – сага за съветските шпиони от КГБ в САЩ през Студената война.

Звездата от “Западен свят” Танди Нютън пък получи Emmy за най-добра актриса в поддържаща роля в сериала. Отличието за най-добър актьор в поддържаща роля отиде при Питър Динклидж за ролята му в “Игра на тронове”.