И принцеса Юджийн започва подкаст

Принцеса Юджийн последва примера на Хари и Меган, за да подкрепи важен проблем в модерното общество.

В края на 2020 година Меган Маркъл и принц Хари направиха дебюта на своя подкаст по Spotify със специален епизод на Аrchewell Audio, в който се включиха редица известни имена от Елтън Джон до Джеймс Кордън, а дори и малкият Арчи. Сега принцеса Юджийн е решила да последва техния пример и дава начало на свой собствен подкаст.

Той е създаден с важна цел – да се бори с трафика на хора и робството в наше време. Проектът е разработен съвместно с организацията The Anti-Slavery Collective, с която принцесата обедини сили още през 2017 година.

“Много сме развълнувани да започнем нашия дългоочакван проект за подкаст тази година”, споделиха в нюзлетъра си от организацията.

Записването на епизодите вече е започнало в дома на принцеса Юджийн, а дебютът на подкаста ще бъде по-късно през тази година.

Каузата, зад която принцесата застава, е особено важна днес, когато експерти предупреждават, че хората, които са били трафикирани и принудени да робуват, са повече от когато и да е било в историята.

През 2019 година от The Guardian съобщават, че между 15 и 19 век 13 милиона души са били хванати и продавани за роби. Днес цифрата се смята, че е достигнала до 40.3 милиона души. Според Международна организация на труда и The Walk Free Foundation всички тези хора днес живеят в някаква форма на робство. Жените и момичетата заемат 71% от общата бройка, а децата заемат 25% или общо 10 милиона от всички роби. Експертите предупреждават, че по време на пандемията хората по света са изложени на още по-висок риск.