Хулио Иглесиас Джуниър: “По-малкият ми брат пропя преди мен”

Хулио Иглесиас Джуниър е много усмихнат, много красив и много латино.

Външно напомня на прочутия си баща, с когото го видяхме на една сцена миналата година. Сега предстои да чуем самостоятелния му клубен концерт на 28 май в Sofia Live Club.

Хулио Иглесиас Джуниър е първородният син на световноизвестния испански бард и испанската телевизионна водеща и модел Изабел Прайслер и по-голям брат на Енрике Иглесиас. Майка им е братовчедка на Стив Маккуин и настояща любов на писателя Марио Варгас Льоса, а баща им – носител на Грами, автор на 80 албума, от които са продадени 300 милиона копия.

Хулио Иглесиас Джуниър е роден в Мадрид. „Баща ми беше винаги на път – разказва Хулио младши пред EVA. – Понякога ме вземаше със себе си. Още като малък обикалях цяла Европа по време на турнетата му. Качваше ме и на сцената. За първи път ме издърпа да пея до него през 1980 г. в Хирошима. Бил съм на седем години. Мразех това, защото много се притеснявах.“

Когато е на 10, родителите на Хулио се разделят и баща му го взема със себе си в Маями. „Той ми предаде своята страст към пеенето – продължава Джуниър, – въпреки че не пееше вкъщи. Но пък на гости ни идваха звезди като Майкъл Джексън, Даяна Рос, Доли Партън… Още си спомням, бях на 10-12 години, как на концертите на баща ми жени си свалят сутиените и ги хвърлят към сцената. И въпреки че първо исках да бъда пожарникар, после – футболист, като гледах какво се случва в публиката на шоутата на баща ми, реших, че искам и аз да работя същото като него.“

Той сигурно също го е искал. Давал ли ти е някакви съвети?

Баща ми не е от хората, които дават съвети. Той ни се доверяваше на двамата с Енрике. Винаги ни е подкрепял, когато сме искали да правим нещо, но ни убеждаваше да станем лекари или адвокати. Винаги е бил много директен. Казваше: „Шоубизнесът е смърт!“ Не ме е съветвал конкретно, по-скоро ме е възпитавал да бъда скромен и честен, благодарен на почитателите си и на хората, които ме подкрепят и са около мен. Енрике тръгна директно по стъпките на баща ни. На мен ми беше нужно повече време, за да го направя.

Доколко сте близки с Енрике, който също ще има концерт в София през май?

О, с брат ми имаме много силна връзка. Много сме близки. Като деца правехме всичко заедно. И сега се виждаме възможно най-често, макар че и двамата сме много заети да развиваме кариерите си. Споделяме си какво се случва в живота ни в момента и много си говорим за спорт. Чувал съм, между другото, твърдения, че аз съм запознал Енрике с Анна Курникова, което не е истина.

Как изглежда един твой ден и какво правиш, за да си във форма?

Стартирам с безкофеиново кафе със соево мляко и малко тишина. Обикновено преди обяд имам срещи. След това спортувам, за предпочитане на открито. Поддържам форма с много спорт. Обичам да играя футбол, тенис, баскетбол, да карам ски, сърф, падълбординг. Любимият ми спорт е футбол. Ям основно риба и зеленчуци. Сладко си позволявам рядко. Трикът за всичко е да си умерен. Ако правя записи или репетирам, го правя вечер.

Имаш ли близки приятели дизайнери и кой решава как да си облечен на сцена?

Обичам да го правя аз. Иначе харесвам работата на All Saints, Diesel, Gucci, Armani. Те отговарят на стила ми за различни случаи. А най-близкият ми приятел дизайнер беше Оскар де ла Рента, мир на духа му.

Интервюто е в майския брой на сп. EVA, а концертът на Хулио Иглесиас Джуниър ще се случи на 28 май.