Хилария Болдуин говори за спонтанния аборт

Хилария Болдуин, която беше бременна с петото си дете, за съжаление претърпя спонтанен аборт.

Само преди пет дни Хилария Болдуин сподели снимка в Инстаграм, че най-вероятно ще загуби бебето си. Обясни, че говори за това, защото си е обещала, че няма да се крие, въпреки стигмата, която тегне над подобни проблеми.

Днес с тъга сподели, че на прегледа не е имало никакъв пулс и за съжаление е загубила бебето.

Въпреки това се опитва да гледа позитивно на нещата, колкото е възможно в подобна ситуация. Радва се, че до себе си има такъв подкрепящ съпруг и четирите си деца от него.

Въпреки че заради откровението си тя получи много негативни коментари, по-голямата част от феновете й я подкрепиха и дори други жени споделиха засвоите загуби.

В първата си публикация Хилария обясни защо избира да бъде откровена по въпроса: “Не искам да пазя това в тайна от вас просто защото не е толкова позитивно или бляскаво като всичко останало. Според мен е важно да покажа истината, защото моята работа е да бъда искрена. Затова и не се срамувам от това. Искам да направя, каквото мога, за да превърнем спонтанните аборти в нормална тема за разговор, а не табу… Не искам да се преструваме повече, че всичко е наред, когато не е.”

Няколко дни по-късно пред “Today” писателката продължи темата. Сподели, че когато е отишла на преглед преди една седмица е разбрала, че нещо не е наред по мълчанието на гинеколога й. “Когато си на подобен преглед, тишината е плашеща. А моята докторка беше много тиха дълго време – търсеше пулса на бебето”, добави Хилария.

Открива, че ембрионът почти не е пораснал и че пулсът е много слаб. Тогава още не се е знаела какво ще се случи, но Хилария усещала, че шансът бременността да продължи е много малък.

В интервюто си разказва, че е взела решението да сподели с феновете си заради себе си, както и заради тези, които също преминават през това. За нея тайните са най-тежката част и правят процеса много по-болезнен. Затова е искала да премахне стигмата по въпроса и така се надява да помогне на други жени като нея.

6 съвета от Хилария Болдуин за освобождаване от стреса

Алек Болдуин стана баща за пети път

 

Popular