Хари продължава мисията на принцеса Даяна

За поредна година принц Хари продължава делото на майка си и насочва вниманието към важната тема за превенция и борба с ХИВ и СПИН.

“Почитаме тези, на които животът приключи твърде рано и продължаваме да потвърждаваме нашата отдаденост към хората, които са работили неуморно срещу тази болест”, пише принц Хари в писмо до UNAIDS, Съвместната програма на ООН за ХИВ и СПИН, и СЗО.

“Майка ми щеше да бъде дълбоко благодарна за всичко, което защитавате, и всичко, което сте постигнали. Всички споделяме тази благодарност”, написа още той.

Това не е първият път, в който принц Хари се ангажира с темата, която бе така важна за принцеса Даяна. Всяка година той се присъединява към събитията, организирани, за да се разпространи гласност във връзка с проблема.

Принц Хари публично се изследва за СПИН

За Лейди Ди каузата бе специална, защото тя бе сред първите звезди, които публично застанаха зад каузата за превенция и борба със заболяването. Знаменит момент в историята остана посещенията й в болница с ХИВ позитивни, които тя прегръщаше без притеснение, за да покаже, че никой не трябва да се страхува да общува със заразен човек.

Спадат познанията на младите за СПИН и ХИВ