„Хари Потър“ се превръща в 7-сезонен телевизионен сериал

Филмовата поредица за най-известния магьосник в света, Хари Потър, скоро може да се превърне в телевизионен сериал. Слуховете се разпространяват от известно време, но изглежда се оказва, че това не са обичайните безпочвени клюки. Всъщност, според „Bloomberg“, Warner Bros. Discovery са все по-близо до споразумение.

„Хари Потър“ се превръща в сериал

Точно както при филмите, сериалът също ще бъде базиран на книгите, публикувани от Джоан Роулинг. Седем бестселъра, преведени на над осемдесет езика, които заедно са продадени в над половин милиард копия по целия свят.

Чудовищни цифри, като тези, направени от филмовата адаптация, която събра над 7,7 милиарда долара, превръщайки се в третата най-печеливша сага на всички времена.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Harry Potter Film (@harrypotterfilm)

А ако Warner Bros. Discovery трябваше да финализират сделката, това със сигурност нямаше да е спин-оф. Очаква се всеки сезон да следва сюжета на всяка книга. Следователно това би била инвестиция, разпределена в дългосрочен план.

В момента преговорите между Warner Bros. и Джоан Роулинг са в предварителен етап, като мултинационалната компания ще работи по намирането на платформа, с която да сключи споразумение за излъчване. Най-правдоподобният избор в момента изглежда HBO Max, като се има предвид продължаващия процес на сливане с Discovery +.

Кой ще играе Хари Потър, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър?

Проектът за сериал, базиран на магьосника от Хогуортс, продължава около две години и трябва да бъде представен на инвеститорите до няколко дни. По-точно на 12-и април. Не за първи път колосът се докосва до света на Хари Потър.

Всъщност от 2001 г. до 2011 г. компанията е дистрибутор на цялата филмова сага, от „Хари Потър и Философският камък“ до „Хари Потър и даровете на смъртта – Част 2“. Осем филма, които са белязали кинематографията, като са допринесли с огромни печалби на няколко фронта.

По отношение на актьорския състав възникват някои съмнения относно актьорите, които трябва да влязат в главните роли. Даниел Радклиф, Рупърт Гринт и Ема Уотсън – съответно Хари, Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър – са неразривно свързани със своите алтер егота.

Замяната им може да се окаже трудно начинание, както и възпроизвеждането на успеха на емблематичните филми. В края на краищата не са малко примерите за римейкове, които не са постигнали така желания успех. По-скорошни такива включват „The Carrie Diaries“, „Gossip Girl“ и „And Just Like That…“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Вижте първия трейлър за завръщането на Хари Потър