Хари и Меган нарушиха протокола с избора си на сватбена торта

Принц Хари и Меган Маркъл отново нарушиха традициите и избраха нестандартна торта за своята сватба.

Според правилника тя трябва да е плодова, но желанието на двойката се различава от това, което е било поднасяно на кралските сватби във Великобритания досега. етикетът обаче позволява младоженецът да избере любимата си торта, която обикновено е по-малка и се поднася на приема след това.

Разкриха подробности около сватбата на Меган и Хари

За сватбата си на 19 май Хари и Меган са поръчали био лимонова торта с аромат на бъз. Двойката се е спряла на известната лондонска сладкарка Клер Птак, която се познава вече с актрисата. Маркъл е интервюирала известният кулинарен спец за своя блог, който трябваше да закрие, след като официално стана годеница на принца.

Хари и Меган се женят без брачен договор

“Двойката е помолила Клер да създаде торта от сладък лимон, която да включва ярките аромати на пролетта. Тя ще бъде покрита с маслен крем и украсена със свежи цветя”, се съобщава в официалното съобщение на двореца Кенсингтън.

Самата сладкарка пък обяви в изявление, че е очарована, че е избрана от кралската двойка, като подчерта, че очевидно споделят един и същи вкус по отношение на продуктите.

От какво се отказва Хари, за да е с Меган Маркъл

В момента Птак е изключително известна във Великобритания със своите сладки произведения на изкуството, които предлага в пекарната Violet Bakery в Западен Лондон. Тя обаче е израсла в Калифорния и се е учила от американските кулинарни специалисти. През 2005 година се мести в Европа и пет години по-къснмо отваря своята пекарна.