Григор Димитров: С Мария се разделихме!

Една от най-известните двойки в тениса и в живота Григор Димитрова и Мария Шарапова са се разделили.

Новината за краха на връзката им бе обявена от един от водещите репортери на ESPN Дарън Роувъл. Той написа в социалната мрежа Twitter, че е получил потвърждение на слуховете. Часове по-късно и родният тенисист потвърди това.

Пътищата ни с Мария се разделиха. Преживяхме прекрасни моменти заедно. Пожелавам й много щастие и успех в живота и в тениса. Сега съм концентриран изцяло в играта си и съм сигурен, че резултатите скоро ще се видят“, сподели Григор.
Знам, че феновете следят всяка моя стъпка и че личният живот в нашия свят е относително понятие. За мен това е лятото на новото начало“, каза още Димитров.

Мария и Григор се срещат от края на 2012 година, но връзката им бе потвърдена едва на следващата година. Тогава те бяха заснети от репортер на Daily Mail по време на романтична разходка по улиците на Мадрид. 

Малко след това, Шарапова потвърди официално, че са заедно на пресконференция по време на турнира в испанската столица. Оттогава насам двойката бе лаконична относно отношенията си, а едва наскоро започнаха по-открито да говорят за любовта си. По-рано тази година дори Григор обяви, че е запознал Мария с родителите си и иска съвсем скоро да я доведе в България. Появиха се слухове и за годеж, който обаче не бе потвърден от нито един от двамата.

Преди дни пък клюката забърка Димитров в афера с плеймейтката Николета Лозанова. Този слух обаче засега няма потвърждение.