Голямата певица Ваня Костова е починала

На 64 години почина голямата българска певица.

Вчера от Нова разкриха, че линейка е била повикана в дома на Ваня Костова. Певицата е била в критично състояние до пристигането на лекарите и за съжаление, те не успели да я спасят.

Почивай в мир, Ваня!
Светъл да е пътят ти!

Публикувахте от Kostadin Angelov в Четвъртък, 6 май 2021 г.

 

Макар и все още да не е ясна причината за смъртта й, знаем, че наскоро тя бе приета в болница заради силни болки в гърба. След лечението тя бе изписана да продължи възстановяването си у дома. Певицата сама е споделяла, че се е борила с две дискови хернии и вегетативни проблеми на гръбнака. “От 40 години страдам от това, но все още не мога да се реша за операция. Страхувам се”, признавала е изпълнителката.

През 2015 година Ваня успя да се пребори с рака, докладват от “България Днес”.

Родената през 1957 година в Димитровград певица започва кариерата си във вокална група “Тоника СВ“, където бързо среща успеха. Първият албум на групата излиза през 1982 година и се казва “Приятели”.

Пет години по-късно Ваня Костова развива и самостоятелната си кариера с песни като “Черен кон, не умирай върху белия сняг“ и “Лятото“. За близо 40 години на сцената Ваня установява себе си като единствената българска поп певица, която изпълнява автентични народни песни с невероятно майсторство.

Поклон!