Фадо кралицата Мариза отново ще пее у нас

Ослепителният глас на португалката Мариза отново ще ни завладее на 24 март в София.

Фадо изпълнителката ще се качи на сцената на зала 1 на НДК, за да представи песните от последния си албум Mundo. “Участвах във всеки етап от творческия процес. Обичам всичките си албуми до момента, защото са направени с много любов. Но сега съм убедена, че това е най-добрият, който съм правила в цялата си кариера“, категорична е Мариза.

Португалката е сочена за наследница на великата Амалия Родригеш. Тя обаче разчупва стериотипите за класическата фадо певица заради визията си – ултра къса платинено руса коса и изключително атрактивен стил. Все пак тя е призната за посланик на португалската култура, а с всеки следващ концерт успява да завладее сърцата на повече и повече слушатели, които моментално се превръщат във верни фенове на фадо музиката.

“С годините все по-силно усещам отговорността, когато съм на сцена пред публика. Пея с мисълта, че това може да бъде последния ми концерт – давам всичко от себе си и се старая да надмина собствените си граници, да бъда все по-добра”, казва певицата.

И има защо! Зад гърба си Мариза има куп отличия – “Най-добър артист” на Songline Music Awards, наградата на Executivа Magazine за една от 20-е най-влиятелни жени в Португалия и признанието за най-успешно турне в категория World Music в САЩ.

Тя печели вниманието на киноманите с участието си във филма на испанския режисьор Карлос Саура “Фадо” от 2007 г., а изпълненето й в дует със Стинг на парчето A Thousand Years е едно от най-запомнящите се.