Ева Мендес за любовта към сладкото и добрата форма след две деца

“В някои отношения ми беше доста по-трудно да вляза обратно във форма след втората ми дъщеря,” казва Ева Мендес пред американското списание Shape.

Актрисата и половинката й Райън Гослинг се радват на две деца: двегодишната Есмералда и Амада, която се роди само преди 11 месеца. Това обаче не пречи на Ева да се занимава с проектите си, сред които собствена линия дрехи за New York & Company и козметичните продукти Circa. И докато феновете на звездната двойка бяха разочаровани, че номинираният за редица отличия Гослинг се появяваше сам на червените килими, Ева обяснява отъствието си с думите: “Хората не знаят, че аз просто обичам да си стоя вкъщи. Вместо да съм на червения килим, предпочитам да съм у нас с децата.”

Изглежда това е една от тайните на 43-годишната латина за перфектното тяло и младежки вид, с които може да се похвали. “Не ми е толкова трудно, защото непрекъснато тичам насам-натам с децата. Никога не се заседявам, цял ден съм в движение. И освен това вече не държа вредна храна у дома, защото се опитвам да давам добър пример.”

Разбира се, Мендес разчита и на солидна доза тренировки, което е видно от стегнатите й форми и хубава кожа. “Спортуването ми позволява да отделя време за себе си,” казва актриста. “За мен е приоритет да посветя час на това да съм здрава.” И макар да се опитва да се храни възможно най-здравословно, Ева признава, че има своите греховни изкушения. “Сладкото е по моята част. Непрекъснато трябва да се справям с желанието ми за нещо сладко, тъй като бях свикнала да хапвам след всяко ядене. Затова сега се боря със себе си и си казвам, че не мога да го ям след вечеря, но може би след обяд. Детето в мен си мисли, че след като тренирам, значи мога да се насладя на този навик. Знам, че не е хубаво да го казвам, но наистина мисля, че го заслужавам!” Разбира се, домашно приготвената храна също е част от любимите й удоволствия. “Майка ми готви най-страхотния черен боб на света. Никога няма да спра да го ям!”

Както много жени, Мендес е открила, че тялото й се повлиява добре от така наречените интервални тренировки. При тях се редуват упражнения с висок и нисък интензитет. “Харесват ми и обичам да тичам, и освен това виждам по-добър резултат от например 30-45 минути класическо кардио, което преди правех на пътеката. Между интервалите пък вдигам тежести.”

“В момента тренирам до три пъти седмично. Когато се подготвям за събитие обаче или пък е лято, тренирам по пет пъти. Но не повече от това, защото виждам по-добри резултати, когато тялото ми има време да си почине.”

Относно режима си на хранане, в допълнение към вече споменатото избягване на лакомства и вредни храни, Ева набляга на протеини: “Започвам деня си с яйца. Според мен са истинска магия, защото можеш да ги приготвиш по толкова различни начини. Обикновено залагам на бъркани яйца и малко препечен хляб. Но ако някой донесе вкъщи мъфини или друг вид изкушение, сутрин си го хапвам с кафето. Това обаче е ужасен начин да започна деня си и по-късно съжалявам, защото просто нямам толкова енергия. Забелязах, че когато започна сутринта с подходящата доза протеини, това определено помага.”

“Докато растях ядях ориз и бобови храни, затова винаги ям нещо от този род на всяко хранене. За обяд обикновено избирам сьомга и ориз или киноа, и се опитвам да включа и салата. Същото ям и за вечеря. Аз съм човек на навика и не се отегчавам от храната. Опитвам се да мисля за нея като гориво за тялото ми. Нямам търпение обаче за момента, в който вечерята ще се превърне в хранене в седнало положение. Засега съм на режим оцеляване с две бебета, затова ям на крак.

Снимки: Shape Magazine, Instagram