Ето видео от последните мигове на Честър Бенингтън

Съпругата на Честър Бенингтън – Талинда Бентли, сподели видео, направено часове преди смъртта на вокалиста на Linkin Park.

Изпълнителят се самоуби в края на юли, като бе оповестено, че страдал от тежка форма на депресия, с която се бори от години. Видеото обаче показва Честър в добро настроение, докато се забавлява с децата си, похапвайки си желирани бонбони.

Клипът е направен от Талинда часове преди Бенингтън да се самоубие. Експертите го дават за пример, че депресията е коварно заболяване и често пъти страдащият от него не индикира с нищо, че нещо не е наред със състоянието му.

15-годишният му син Дрейвън пък пусна три видеоклипа, свързани с Националната седмица за превенция на самоубийствата по повод смъртта на баща си. В първото се появява сам, а във второто момчето е с майка си и с бившата съпруга на Честър – певицата Саманта. Третото клипче представлява серия от дискусии с местния брачен и семеен терапевт Анджелика Гуаярдо, която говори за предупредителните знаци на болестта. “Татко беше невероятно добър в това отношение. Той по нищо не показваше, че нещо го измъчва, за да не натоварва никого от нас. Мислех, че се чувства чудесно и че всичко лошо е останало в миналото…,” казва синът му.

Междувременно Linkin Park обявиха, че ще изнесат концерт в памет на починалия си вокалист. Шоуто е планирано за 27 октомври в Лос Анджелис. Музикантите заявиха, че хонорарите им от концерта ще отидат в памет на Бенингтън. Вече е реализиран и видеоклипа към парчето от новия им албум “One More Light”, което включва архивни кадри с вокалиста. Другият вокалист на бандата Майк Шинода заяви, че песента е своеобразно изпращане на любовно послание до онези, които са загубили някого.