Ерос Рамацоти разтопи 14 000 души в “Арена Армеец”

Ерос Рамацоти разтопи 14 000 души по време на втория си концерт у нас миналата вечер.

„Това е един много личен и музикантски изпипан концерт. Разбрах, че шоуто ми е разпродадено още преди месец, което страшно много ме зарадва. Все пак в страната ви пея едва за втори път“, сподели Рамацоти в навечерито на своя концерт.

София е поредната спирка от световното турне на Ерос, с което той прави 30 години на сцената и промотира новия си албум Perfetto. “Трябва да имаш глава, трябва да можеш да пееш, да отговаряш на изискванията на тази работа, но няма правило, иначе всеки един би могъл да е успял. Вече съм 30 години на сцената, но и до днес имам сценична треска. Ако я загубиш, самият ти си загубен. Трябва да има емоция“, категоричен е чаровният италианец.

В “Арена Армеец” Ерос изпълни двучасов сет, в който звучаха парчетата от новия му албум (“Sei Un Pensiero Speciale”, “Rosa Nata Ieri”, “Alla Fine Del Mondo” и др.) и, разбира се, любимите на феновете класики. Българската публика стана на крака и пя заедно с него хитовете “Cose Della Vita”, “Se Bastasse Una Canzone”, “Piu Che Puoi”, “Piu Bella Cosa”, както и песента, която според самия Ерос е най-съвършената в целия му репертоар – “Musica e”. 
Както и на предишния си концерт у нас, Ерос впечатли не само с глас, но и с изключително мултимедийно шоу.

Освен с вълшебството, което сътвори на сцената, Ерос разтопи своите гости и с благодарности на чист български език. “Благодаря” следваше бурните аплаузи на публиката след всяка песен. Веднага след шоуто той публикува и свое селфи с българската публика, под която отново на български бе написано “Благодаря София”.

Рамацоти е любимият изпълнител на много влюбени двойки. Но какво е за него любовта, Ерос издаде малко преди концерта си: “Прекалено силно чувство е любовта, така че то не може да се обясни. Всеки я изживява по свой начин, всеки я изгражда и върви с любовта напред по свой начин, със своето усещане. Но основното е да има любов, да даваш и да получаваш. Това е основата на света“.

Автор: Ася Иванова