Емили Ратайковски: “Понякога не се епилирам, за да се почувствам секси”

В новия брой на Harper’s Bazaar е публикувано есе, написано лично от Емили Ратайковски, в което тя разказва за това какво я кара да се чувства секси.

Емили Ратайковски е един от тези модели, които никога не са се притеснявали да бъдат секси – това го осъзнава и самата тя. Много пъти е заявявала, че обича да носи предизвикателно облекло или дори да е напълно гола, и това никога не й се е струвало нередно.

В новото издание на модното списание тя описва по-подробно своето мнение по въпроса. Разказва, че от малка се е считала за феминист и за защитник на женските права. Затова и миналата година не се почудила и за секунда дали да не е включи в протеста срещу назначаването на Брет Кавано. Това, което я изненадало тогава, било реакцията на хората и най-вече на жените.

“Когато бях арестувана, в медиите се коментира не факта, че съм протестирала, а това, че не носех сутиен под потника си. Не можех да повярвам, че жените, които стояха рамо до рамо с мен на протеста, предпочетоха да критикуват избора ми за облекло тогава”, пише Ратайковски.

Емили Ратайковски също стана “шефка”

По нататък в есето, Емили казва, че когато изразява сексуалността си, се чувства най-добре. Понякога това означава да носи красиви дрехи и да си слага грим, понякога означава да не се епилира – и двете неща я карат да се чувства еднакво секси и смята, че всяка жена има право на този избор.

“Не казвам, че всяка от нас трябва да не се бръсне, за да бъде секси. Опитвам се да покажа, че жените трябва да имаме възможност да избираме как да представяме себе си и какво да носим – независимо дали е с бурка, или с бикини.”

Дженифър Анистън за самочувствието, бившите и кариерата след Friends

Анджелина Джоли: “Ако се бях родила в друго време, щяха да ме изгорят на кладата”