Ема Томпсън: “Холивуд има проблем с анорексията!”

Носителката на две награди “Оскар” Ема Томпсън разкритикува киноиндустрията в Холивуд, заради непосилните стандарти за красота, които налага на младите актриси. 

“Анорексията е проблем. Има толкова деца, млади момичета и момчетата, и актриси в 30-те си години, които са ужасно слаби, защото просто не се хранят. Те не ядат,” казва британската звезда в свое интервю за шведското токшоу Skavlan. “Понякога има такива теми, за които просто трябва да говориш открито, защото нямат край,” категорична е тя.

Звездата от “Наистина любов” подкрепи твърденията си с пример от собствената си кариера. През 2008 г. тя участва във филма Brideshead Revisited, който снима заедно с Фелисити Джоунс, Хейли Атуел и Грета Скачи. “В лентата имаше чудесна актриса, която беше помолена от продуцента да свали килограми. Тя беше прекрасна и тогава просто им казах: “Ако още веднъж й говорите по този начин аз ще напусна. Нямате никакво право”.” 

Томпсън не спести критики и за френската модна индустрия, тъй като според нея тя не е направила достатъчно, за да ограничи присъствието на прекалено слаби модели на ревютата.

Снимки: Profimedia