Ел Макферсън: Мислех, че имам рак!

Топмоделът Ел Макферсън направи шокиращото признание, че на 49-тия си рожден ден е открила бучка на гърдата.

Тя започва да мисли за най-лошото и това я кара да направи преоценка на начина си на живот и да направи някои драстични промени, като първо се фокусира върху диетата си.

Мислех, че имам рак. Бях далеч, на снимките на Next Top Model във Великобритания и в Ирландия, така че не можех да отида на преглед при моя лекар и бях наистина паникьосана”, обяснява Ел в интервю. “Минаха четири седмици преди да получа резултатите от биопсията, така че това беше един доста дълъг и стресиращ период в неведение”, допълва още красавицата.

Ел, която доби прозвището Тялото през осемдесетте години, добавя пред The Mail on Sunday: “Имах късмет, че се оказа фиброаденом (доброкачествен тумор), но това е едно наистина сериозно предупреждение. Направих някои търсения в душата си и осъзнах, че може би вземам погрешни витамини и минерали, не ям правилно и съм твърде стресирана”. Тя допълва, че в продължение на години е спяла по 3-4 часа на нощ.

Мислех, че съм изключително продуктивна. Първото нещо, което правех всяка сутрин бе да изпия едно силно еспресо, което да ми даде тласък за деня“. Неспането и диетата й с твърде много червено месо и млечни продукти и недостатъчно зеленчуци води до умора, болезнени стави и небалансирано храносмилането и това се е отразило на здравето й.

А вие прегледахте ли се за рак на гърдата?
Свързаха рака на гърдата с мъжките хормони
10 стъпки, с които ще намалите риска си от рак на гърдата