Една легенда си отиде

Един от най-неповторимите гласове на всички времена замлъкна завинаги. Арета Франклин си отиде след тежка борба с рака.

Кралицата на соул музиката почина в Детройт на 76 години. Тя бе диагностицирана с рак през 2010 година, като миналата година съобщи, че прекъсва музикалната си кариера.

“Официалната причина за смъртта на Арета Франклин е напредването на невроендокринния рак на панкреаса, потвърден от онколога на певицата”, съобщават световните агенции. “В един от най-мрачните моменти в живота ни не можем да намерим подходящите думи, за да изразим болката в сърцата си. Ние загубихме скалата и главата на семейството ни”, гласи съобщение на най-близките на Арета.

Преди дни стана ясно, че Франклин е на легло и вече се е сбогувала с близките си. Тогава семейството й помоли всички да се молят за нея.

Последната й изява бе през ноември 2017 г., когато се включи в гала на фондацията на Елтън Джон срещу СПИН. Последният й концерт беше във Филаделфия няколко месеца по-рано.

Щяхте ли да оцелеете на мястото на Арета Франклин?

Освен с рака, Арета Франклин се е борила и с алкохолна зависимост, както и с проблеми с теглото си през целия си живот.

През дългата си кариера Арета Франклин е спечелила 18 награди “Грами”. Сред най-големите й хитове са “I Say a Little Prayer”, “(You Make Me Feel Like) A Natural Woman”, “Day Dreaming”, “Jump to It”, “Freeway of Love”, “A Rose Is Still A Rose”. Арета Франклин е първата жена, въведена в Залата на славата на рокендрола. През 2008 г. сп. Rolling Stones я обяви за най-великата певица в историята.