Единственото нещо в списъка с цели на Шанън Дохърти е да продължи да живее

Актрисата ще разкаже една от многото истории на жените, които се борят с рака, в новия си филм “List of a Lifetime”.

За пръв път Шанън Дохърти се сблъска с рака на гърдата през 2015 година и след две години неспирна борба, тя успя да се похвали пред почитателите си, че е навлязла в ремисия през 2017 година. За съжаление, в началото на миналата година Шанън разкри, че коварната болест се е завърнала, и то в четвърти стадий.

Тъжна новина: Шанън Дохърти е в последен стадий на рака

Но тя не се предава пред лицето на рака, а дори напротив – завръща се към киното. Малко преди да обяви новината, тя се снима в един от епизодите на Riverdale в памет на Люк Пери, с когото тя игра в “90210”, а сега Дохърти готви нов голям проект.

Филмът се казва “List of a Lifetime” и разказва историята на жена, която е изправена пред същите тежки изпитания, които актрисата преживява и в реалния живот. Това ще е първият филм, обвързан с болестта, в който 50-годишната звезда, ще участва след диагнозата.

“Чувствам, че е моя отговорност в публичния ми живот, който различавам от актьорския, да говоря за рака и да информирам хората и да ги науча, че борещите се с рак в четвърти стадий са много живи и много активни”, споделя Шанън.  “Мъжът ми казва, че никой не би предположил, че имам рак. Никога не се оплаквам, не говоря за това. Вече е константна част от живота ми.”

Дохърти не смята завръщането си към екрана като едно от нещата, в списъка й с цели, които иска да извърши до края на живота си. Всъщност дори не вярва в концепцията на така наречените bucket lists:

“Просто смятам, че тези списъци са странни в моята ситуация, защото донякъде означава, че се опитвам да отметна неща, преди времето ми да свърши. Със сигурност нямам такъв списък, защото ще бъда най-дълго живеещият човек с рак. Ако трябваше да си дам една цел, то тя е да продължа да живея. Това е единственото в списъка ми сега.”