Джордж Майкъл почина внезапно

В края на годината, светът се прости с още една голяма звезда.

Поп иконата Джордж Майкъл е починал на 53-годишна възраст.

Незабравимият глас, който изпя “Freedom” и “Faith”, е замлъкнал завинаги точно преди Коледа. Джордж е бил намерен в леглото си в дома си в Лондон. Смята се, че причина за смъртта му е сърдечен удар.

Новината бе съобщена от дългогодишния мениджър на певеца Майкъл Липман.

В продължение на почти две десетилетия, Майкъл се радва на световна слава. Той е продал над 100 милиона копия от албумите си и има три Американски музикални награди, три награди Брит и две “Грами”.

Роден във Великобритания, Джордж Майкъл (истинското му име е Георгиос Кириакос Панайоту) е икона в поп музиката през 80-те и 90-те. Изгрява с групата Wham! и хита им “Wake Me Up Before You Go-Go”, но си спечелва още по-голяма слава със соловата си кариера след това.

Първият му голям хит след напускането на групата е дуетът с Арета Франклин от 1986 г. “I Knew You Were Waiting For Me”.

През 1987 г. пък е пусната скандалната за времето си “I Want Your Sex”. Първоначално песента е забранена по много от радиостанциите, а MTV пусна видеото само с предупреждение.

Дебютният му соло албум “Faith” излиза през същата година и го катапултира към големия успех.

Макар че сексуалната му ориантация непрекъснато да е обект на слухове и спекулации, едва през 1998 г. Джордж открито заявява, че е хомосексуален. От две години той има връзка с Кени Гос, с когото остават заедно цели 13 години – до 2011-та, когато Майкъл публично обявява раздялата им.

Няколко месеца по-рано, певецът е арестуван след катастрофа, по време на която е шофирал под въздействието на марихуана. Тогава той се блъска с Рейндж роувъра си във витрината на магазин и прекарва 4 седмици в затвора.

През следващата година, отново има проблеми, този път здравословни. Поп идолът е повален от пневмония и три седмици е в болница в тежко състояние. В продължение на няколко дни, той е в кома. Когато се връща в съзнание и лекарите го питат дали знае кой е, Джордж отговаря: “Кралят на света?”