Джордж Клуни отново се превръща в герой

Джордж Клуни се включва в нов проект. Той има за цел да осигури финансиране на общинска ферма, за да даде на ученици в селото местни зеленчуци и плодове.

„По време на една вечеря той ми каза, че ме подкрепя и иска да ми помогне за този проект и за децата“, заяви кметът Дидие Бремон в интервю.

„Желанието ни беше да предложим на всички жители на територията чрез нашия териториален хранителен план, избор на здравословна, местна и устойчива храна“, добавя още той. „Продукцията ще бъде предназначена и разпределена в училищните столове в града“, уточнява Бремон.

Финансовата стойност на приноса на Джордж Клуни остава в тайна

Това не е първият път, в който актьорът се включва да помага в живота на Бриньол, където той придоби имот със съпругата си през 2021 г.

През същата година холивудската звезда плати 20 000 евро, за да възстанови щетите в градчето, частично разрушено от наводнения.

„Спомням си, че той вече помогна на пострадали след наводненията преди две години, като плати сума на стойност 20 000 евро на общинския съвет. Този път Джордж Клуни се е отдал на децата в града. Намирам идеята му за страхотна“, коментира интервюиращият.

Няколко месеца по-рано Амал и Джордж Клуни се мобилизираха да помогнат на жителите на езерото Комо, засегнати от покачващите се води. Родителите на Александър и Ела /скоро навършващи 6 години/ и собственици на вила в Ломбардия, са дарили повече от милион долара като част от борбата срещу пандемията от Covid-19.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защо Джордж Клуни дари 20 000 евро на Льо Вал?