Джони Деп: “Холивуд ме бойкотира”

Джони е притеснен за бъдещето на новия си филм “Minamata”.

След години борба в съда и безброй опити да изчисти името си след драмата с Амбър Хърд Джони Деп дава първо интервю, което засяга темата на загубеното дело, но вместо да коментира ситуацията и да потърси съчувствие, той изрази притеснение за новия си кино проект.

Лентата разказва историята на фотограф, който в началото на 70-те години документира ефекта от натравянето с живак в японско село.

Филмът на Деп все още не е разпространен в САЩ, като режисьорът Андрю Левитас твърди, че MGM Studios “закопават” лентата, заради драмата около Джони. От компанията пък твърдят, че филмът е предвиден за бъдещето, но все още не обявяват дата за премиерата.

“Някои филми докосват хората. И това се отразява върху тези в Minamata и хората, преживели подобни неща. И за какво – защото Холивуд ме бойкотира? Един мъж, един актьор, замесен в неприятна бъркотия от последните години”, споделя с тъга Джони Деп пред Sunday Times.

Въпреки това той продължава да е оптимист: “Но знаете, продължавам напред до там, където трябва да стигна, за да направя това – да хвърля светлина върху нещата”

Наскоро Джони успя да постигне малка победа пред съда, когато му бе разрешено а потърси как Амбър е използвала парите, спечели от делото. Повече по темата прочетете тук.