Джон Малкович вече е в България

Холивудската звезда Джон Малкович вече е в България.

Актьорът е за първи път в страната ни. Той е тук за снимките на новата продукция Unchained, които се извършват в студиата на “Ню Бояна”. Във филма участват още носителят на „Оскар“ Ейдриън Броуди, както и Антонио Бандерас.

Малкович и Броуди ще останат в страната ни около месец, докато Бандерас малко ще е тук до Нова година. Испанецът снима още една продукция у нас – “Стоикът”.

За пристигането на Малкович сподели министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова. “Имах възможност да разкажа за историята и културата на България на холивудската звезда Джон Малкович. Той е за първи път в страната ни за снимките на филма Unchained и има наистина голям интерес да види и научи повече. Беше впечатлен, че древна Сердика е бил един от най-големите и важни римски градове и каза, че ще разгледа центъра на столицата, ни преди да отпътува. С интерес научи и че лечебните свойства на нашите минерални води са познати още от древността, а ние сме една от най-богатите страни на тези извори в цяла Европа“, разказа тя в профила си във Facebook.