Джим Кери на съд за смъртта на екс приятелката си

Холивудската звезда Джим Кери е даден на съд за смъртта на бившата си приятелка Катриона Уайт. Ирландката се самоуби миналата година с лекарства, които по рецепта били за актьора, който лекува депресия.

Актьорът бе сред опечалените, които носеха ковчега на младата жена. Обвиненията срещу него идват от бившия съпруг на Катриона – филмовия оператор Марк Бъртън. Той е категоричен, че Кери е използвал своето “огромно богатство и статут на знаменитост”, за да получава незаконните лекарства с рецепта. В обвинителният акт се посочва още, че актьорът е пазарувал медикаментите под фалшивото име “Артър Кинг”.

Адвокатът на Кери – Марти Сингър, заяви, че това е опит от страна на Бъртън да измъкне пари от актьора. Той обясни, че гримьорката е откраднала рецепта на Кери и той никога не й е давал хапчета.

“В живота има моменти, когато трябва да се изправиш и да защитиш честта си от злото. Няма да търпя този безсърдечен опит да се възползват от мен или от жената, която обичах”, коментира по-късно актьорът.

30-годишната гримьорка Катриона Уайт са самоубива дни след като се разделя с актьора. Тя е открита от полицията в дома й след свръхдоза с медикаменти. Тя оставя предсмъртно писмо, в което казва, че слага край на живота си заради раздялата с актьора.

Тя иска и прошка от Джим и близките си и пожелала актьорът да уреди погребението й. Холивудската звезда изпълни молбата й и присъства на траурната церемония в родната й Ирландия, плащайки всички разноски за нея.