Менюто, с което поглезиха Джей Ло в Капри

Дженаро Еспозито е готвачът, избран от Джей Ло за специалния й обяд по време на престоя й в Кампания. Суперзвездата бе в Капри по повод благотворителния концерт на Unicef, организиран от LuisaViaRoma.

След страхотното шоу, латино дивата си позволи един ден почивка в Капри и специален обяд на тераса с фантастична гледка. За менюто на Дженифър Лопес се погрижи един от най-добрите готвачи в района – емблематичният Дженаро Еспозито.

Ученик на Джанфранко Висани и Ален Дюкас, Еспозито отваря „La Torre del Saracino“ през 1991 г. Мястото е създадено, за да може всеки желаещ да се наслади на кухнята, наблягаща на средиземноморските вкусове.

Тук Дженаро получава и първата си звезда Мишлен през 2001 г., а през 2008 г. и втората. През 2011 г. печели титлата „Най-добър италиански готвач на годината“, малко след това става известен и като съдия на младежката версия на “MasterChef Italia”.

Днес кухнята на Дженаро Еспозито е силно фокусирана върху територията и нейните продукти. Сама по себе си е свързана със спомените и вкусовете от детството му, както следва от ястия като платладжани с паламуд и стриди с аромат на лимон и ванилия, или пък пържен кефал.

Менюто на Джей Ло в Капри

„Беше частен обяд във вилата“, потвърди готвачът Еспозито, който публикува снимка в социалните си мрежи. Той качи снимка с поп звездата, разказвайки, че я е поглезил с ястията си и е изненадан от нейната енергия и способности – сред многото качества и да цени добрата храна.

„Приготвихме класическия средиземноморски обяд на терасата“, разказа още готвачът. „Свеж и неаполитански: капрезе, сезонни летни зеленчуци, зелен фасул с пицайола, зелени люти чушки с домати и босилек, патладжан с гъби и след това ескарол с леща, както майка ми го приготвя.“

Последното ястие изглежда е постигнало особен успех, знаейки как домашните рецепти често са най-вкусните и впечатляващи. „Имаше овации не само от Дженифър Лопес, но и от всички останали гости“, потвърди главния готвач.

Пресните предястия бяха последвани от ризото с домат, калмари, пълнени с пушена провола и захаросан лимон. „Основното ястие от менюто, към което искахме да се стремим бе то да бъде максимално свецо, като се има предвид колко внимателна е звездата с храненето си“, обясни Еспозито.

След това готвачът поиска Джей Ло да опита и специален сорт бяло вино, което според него много се е харесало на звездата.

„Като цяло трябва да кажа, че всички ястия бяха много добре оценени, така че сме много горди от свършената работа. Това беше добър момент за нас, в средата на едно лято, което е абсолютно необикновено и което очакваме да продължи така, предвид отличните условия в момента.”

ВИЖТЕ ОЩЕ: Дженифър Лопес: ослепителна на сцената на Капри