Дженифър Анистън загуби майка си

Дженифър Анистън загуби майка си Нанси Доу, която издъхна на 79-годишна възраст.

Бившата актриса е починала в сряда. “С голяма тъга аз и брат ми Джон искаме да обявим, че нашата майка Нанси Доу почина. Тя беше на 79-годишна възраст и издъхна спокойно, заобиколена от семейството и приятелите си”, каза Анистън в съобщение до медиите. Тя призова да се уважи мъката й и да оставят семейството й на спокойствие в този тежък момент.

Дженифър и нейната майка враждуваха в продължение на 17 години, след като Нанси публикувала книгата “От майка и дъщеря към приятели: Мемоари”. Според звездата от “Приятели” майка й е била твърде критична към нея. Анистън дори не я покани на сватбата си и двете не си общуваха.

Допреди две седмици, когато Анистън посетила Нанси в болницата и й простила всичко. Доу получила серия инсулти и не можела да говори, нито да ходи. Дженифър веднага поискала да я види преди да я изгуби завинаги. “Прости се с нея. Тя беше много зле обаче и не успя да се справи с битката”, разкриват приближени до семейството.

Преди година Анистън сподели, че майка й не е добре. “Понеже беше модел, беше прекрасна, зашеметяваща. Аз не бях, никога не съм била. Честно, все още не мисля за себе си в тази светлина, което е чудесно”, сподели тя.

Дженифър наследява любовта си към киното и телевизията от майка си и баща си. Нанси се е появявала с малки роли в телевизионните сериали “Селяндури в Бевърли Хилс” от 1963 г. и “Този див, див запад” от 1969 г. Тя се омъжва за актьора Джон Анистън през 1965 и се развеждат, когато Дженифър е само на 9.

Снимки: Profimedia; Online USA